Få kan reta gallfeber på en som ens barn

Barnen kan få en att känna lycka som få, de kan också få en att känna sig galen som få. Det värsta är när de blir äldre och börjar argumentera, nonchalera och allmänt strunta i det som sägs. Antonia får mig oftast att le men hon kan också driva mig till vansinne. Jag å andra sidan hanterar saker och ting lite barnsligt ibland, låter mig manipuleras och påverkas av hennes beteende och ord. Det är otroligt, jag vet ju bättre. Jag vet att hon är ett barn, fyra år gammal, jag vet hur hon funkar. Ändå faller jag dit emotionellt. Hon i sin tur vet exakt vilka knappar hon ska trycka på hos mig, hur hon ska göra det och när för att få störst effekt. Hon kan mig verkligen och ser till att nyttja det. En slug liten rackare helt enkelt (stundom). I dessa stunder får jag verkligen påminna mig själv om att andas djupt och ibland mumlar jag: tålamod, tålamod, tålamod för mig själv. Det funkar faktiskt riktigt ofta, jag lyckas kyla ner mig själv och behålla fattningen. Men det är helt klart en utmaning ibland.IMG_9292

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s