Nätmobbning

Att vara förälder innebär bl.a. mkt oro. Jag tänker och oroar mig en del  för framtida faror. Världen ser annorlunda ut idag än för tio år sedan och en av de farorna jag ofta reflekterar över är nätmobbning. Tänk om mina tjejer kommer utsättas för det, går det att förebygga, hur ska jag upptäcka det, hur kan jag stoppa det? Det är fruktansvärt att mobbing kan komma in i ens hem även via nätet och att människor kan vara så fegt vidriga mot varandra. Det jag tror är bland det viktigaste att ha med sina barn är en dialog så att man verkligen vet vad som sker i deras liv. Att man genuint är nyfiken och intresserad och att de genuint vill berätta. Att barnen växer upp med bra värderingar och en stark känsla för vad som är rätt och fel och vågar agera på det. Det är verkligen en hemsk sak men en sak man tillsammans kan göra något åt. Var och en måste våga säga ifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s