Hjärtskärande

Jag ligger i sängen och läser nyheterna på min Mob. Antonia ligger tryggt bredvid mig och tittar på en film och Sasha sover tryggt i sin säng. Jag läser om jordbävningen i Italien och alla de barn som var chanslösa på natten när de sov. På alla små händer, fötter, ansikten som inte kommer le igen. På alla föräldrar som överlevde men förmodligen önskar att de inte hade gjort det när de hört nyheten om deras barn . Jag kommer på mig själv att jag gråter tyst när jag läser, vill inte att Antonia ska se. Jag ser en video på en flicka som räddas ur rasmassorna efter 17 timmar , gråten tilltar men nu är det pga glädje och hopp. Oj oj oj, barnen är verkligen vårt allt. Om jag reagerar så här starkt enbart genom att läsa om det kan jag bara gissa mig till hur de inblandade faktiskt mår. Jag ger Antonia några extra pussar ,  lyssnar efter om Sasha har vaknat och kan inte låta bli att vara glad för att vi bor i ett förskonat land samtidigt som mitt hjärta blöder för alla de inblandade i denna katastrof . Min kärlek och faktumet att vi vistas länge i Italien varje år bidrar säkert till att det känns extra nära men faktum är att barn är barn . Oavsett var i världen de kommer ifrån är det alltid lika hemskt om något dåligt händer dem. Alla barn förtjänar att vara lyckliga läskade och trygga.

One thought on “Hjärtskärande

  1. Håller med, det är hjärtskärande, alla barn och mödrar som påverkas och dör eller förlorar någon. Medan sitter vi här i vår trygghet, sover gott och oroar oss för saker som kanske inte är av största vikt egentligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s