Smittar syskon alltid varandra?

Jag trodde att syskon alltid smittar varandra, att det liksom inte går att komma undan det. Nu när Sasha hade 3 dagars feber klarade Antonia sig. Jag vet inte om det beror på att hon har haft det tidigare  (tror inte hon har haft det eller så fick hon så få prickar att jag missade det) eller att hon bara hade tur och inte blev smittad. Generellt är det hon som tar hem bakterierna frun dagis och smittar Sasha men ibland kan det också vara omvänt. Är det möjligt för syskon att inte smitta varandra? Spontant känns det som : nej. De leker jämt, pussar jämt, kramas, delar leksaker och stundom mat. Man kan/ska inte hålla dem borta från varandra och det finns ju inget man kan göra för att förebygga det. Känns verkligen omöjligt. Kan syskon undvika att smitta varandra och beror det i så fall på biologiska anledningar eller på ren tur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s