Hur viktigt är det med vänner?

Jag fick en fråga för inte så länge sedan av en person som jag inte känner så väl på en middag, hur viktigt jag tyckte det var med vänner. Personen menade att ju äldre man blir, ju mindre tid har man över till vänner och det är helt ok. Familjen och jobbet tar över det mesta och man hinner och orkar inte hålla kontakten med sina vänner.

För mig är det en omöjlighet, vänner är så enormt viktigt för mig. Man kan inte alltid ses varje vecka, visst är det så men vänner ä´bidrar verkligen mycket till min livskvalitet. Mina tjejkompisar (och killkompisar) gör mig glad, ger mig utbyte, får mig att byta växel i huvudet, fokusera på en annan bit, prata av mig, diskutera men andra, vara lite ansvarslöst vuxen och ger mig stimuli. Att vara utan dem i mitt liv vore en enorm förlust. Familjen går först, inget snack om det , men varför välja? Jag behöver båda på olika sätt. Inte lika mycket givetvis (utan min familj skulle jag inte fungera) men de är båda viktiga ändå.

Vänner innebär skratt, glädje, samtal, obrydda tillfällen och där jag bara kan vara tjejen Vivianne ett tag. Inte mamman eller frun, bara Vivvi. Det är ganska härligt också, riktigt skönt att bara få vara Vivvi ibland med allt vad det innebär. Det rekommenderar jag verkligen alla, att ha människor i sin närhet som inger en den känslan. Då måste man också ta sig tid, investera i vänskapen, måna och ta hand om dem. Prioritera den ibland och kunna planera. Som vilken relation som helst egentligen. Betyder det mycket, är det en prio måste man satsa och man får igen såååååå mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s