Stress över att barnen ska väcka varandra

Jag kan känna stress över att Antonia och Sasha inte ska väcka varandra. Framförallt att Sasha inte ska väcka Antonia då hon nästan alltid vaknar först. Känns så viktigt att de båda ska få sova ut och att Antonia ska orka med dagis och eventuella aktiviteter på ett bra sätt. Oftast lyckas jag hämta in Sasha till oss innan hon hunnit väcka Toni men ibland går det inte lika bra. Jag undrar alltid hur stor skillnad den där sista timmen sömn gör? Tror spontant att den gör stor skillnad, framförallt på humöret sista tiden på kvällen och generella snitts under dagen. Våra barn har sina rum precis bredvid varandra, känns naturligt så. faktiskt inte en dålig ide att inför en potentiell flytt i framtiden förlägga dem en bit ifrån varandra om den möjligheten skulle finnas. Har inte tänkt på det förut men det skulle ljudisolera mer och i framtiden kommer Sasha också komma in till oss själv precis som Antonia.Vill i alla fall ge dem alla förutsättningar till att vara pigga och glada under dagen och kunna känna mig lugn i det. Det kommer väl, för att det är inte harmoniskt med inre stress som jag kan känna över den biten ibland.

One thought on “Stress över att barnen ska väcka varandra

  1. Mina tjejer delade rum från födsel till nu när de blev 5 år och 6,5 år. Det har gått bra, de sover ganska djupt och så länge de fått sina typ 10-12 timmars sömn så tror inte jag att det är någon fara med den där sista timmen. Men sen tror jag att det är individuellt också, såklart, vissa kanske verkligen behöver få vakna av sig själva för att vara på bra humör?

    Nu är de i olika rum men väcker ändå varandra för de går in till varandra och myser i varandras sängar tills den andra vaknar. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s