Nappen på natten

Jag har lovat mig själv att jag inte ska låta kappberoendet på natten ta över sömnen för alla. Att inte tycka det är okej att gå upp flera gånger per natt för att stoppa in nappen. Jag vill generellt inte att Sasha ska bli för beroende av den. Hon har en bra relation till den generellt. Bara när hon är jätte ledsen , sover på dagen och somnar in för natten. Sen brukar jag ta ut den efter drygt en halvtimme på natten. På sista tiden har hon vaknat upp på natten och velat ha sin napp . Därför beslöt jag mig igår för att försöka att inte ge henne den. Intressant att se hur hon skulle reagera och ur länge eventuellt hon skulle orka be om den. Det var en kamp kan jag säga. 1.5 timme höll hon på , envis och gav inte upp. Inte jag heller:). Så fort som det missnöjda gnället gick över till gråt (nåja, några sekunder in i det) gick jag in , strök henne lugnt på ryggen och puffade lite på rumpan. Det blir hon lugn av. Jag var nära att kasta in handduken ett tag men kände att den tiden jag hade lagt ner skulle vara förgäves då och framförallt att jag inte skulle få se hur länge hon orkade hålla upp sin missnöjdhet. Det var jag och min dotter och vem som skulle ge sig först. Jag är ganska mör idag men det var det värt. Ska dels bli intressant att se hur hon kommer reagera inatt men framförallt att få lära känna hennes envisa och uthålliga sida ännu mer. Hon var segare än vad jag trodde…IMG_9823

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s