Barn och napp

Jag har en grej med nappar, en oro att Sasha ska bli för beroende av den.  Innerst inne känner jag att min oro är obefogad och utan substans. Hon har aldrig napp på dagen ( bara om hon är super ledsen) men hon har den alltid när hon sover . Antonia vaknade aldrig efter nappen ( tror jag, minns inte riktigt) men Sasha gör det. Jag låter henne somna med den och sen tar jag ut den efter ca 30 minuter. Hon vaknar sen på natten och  somnar om på en gång väl hon fått nappen. Den sitter hårt i munnen, spottar aldrig ut den ( vilket antonia gjorde). De gånger jag har lämnat kvar den i munnen som ett experiment för att se hur länge den skulle sitta kvar där satt den i hela natten och hon vaknade inte alls. Nappen har uppenbarligen en stor betydelse för henne. Tankarna kommer direkt: ska man vänja av eller låta det hållas ? Kan det på något sätt vara negativt eller inget att ens reflektera över? Hur tufft kommer det vara att sluta med napp på natten och blir det svårare ju längre jag väntar? Vad säger ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s