Mykonos city

Jag har inte varit mycket i Grekland. Besökt Rhodos när jag var liten och Kreta då jag var 18 år gammal på skolresa.  Nu var det dags att resa till Mykonos med min familj. Har länge velat uppleva Mykonos och Santorini . Jag måste säga att det Grekland har att erbjuda i naturväg inte imponerar på mig. Det är kargt och ganska naket , lite som Spanien . Mycket jord och klippor. Jag föredrar grönska och färger som Italien och Frankrike har.

Vattnet är fantastiskt och det finns fina stränder .  Jag tycker om de vita husen med de gulliga blå luckorna . Människorna är verkligen vänliga och maten var riktigt god. Mykonos city var en av höjdpunkterna för mig. Otroligt mysig och fin stad med ett stort utbud av restauranger caféer och bra shopping. Gatorna är smala och slingrar sig in i varandra , ingen trafik och det är mycket rent.  Människor är glada och välmående och man har satsat estetiskt på staden.

Att resa i början på oktober är något som jag älskar att göra. Mycket lugnare, fortfarande varmt och skönt och välbehövligt när man bor i Sverige .  Om man vill festa ( det finns många riktigt bra klubbar i Mykonos och staden har en stor festatmosfär) ska man inte resa hit senare än september . Sen stänger det mesta för säsongen . För barnfamiljer eller dem som inte har klubbarna som ett måste rekommenderar jag starkt att resa hit i oktober. Grekland är dessutom prisvärt om man jämför med andra länder vid Medelhavet även om just Mykonos nog tillhör de dyrare resmålen i landet.IMG_0430 IMG_0461 IMG_0511 IMG_0537 IMG_0564

One thought on “Mykonos city

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s