Sova borta första gången, jag har lite ångest…

Inget av mina barn har sovit borta själva än. Ja,  i Sashas fall är det inte så konstigt då hon bara är 8 månader gammal. Antonia har nu fyllt 4 och det är dags snart. Jag måste erkänna att det knyter sig lite i min mage när jag tänker på det. Jag har ångest helt enkelt, jag är inte redo. Jag vet att hon är redo. Hon vill själv, ser fram emot det. Vi har pratat mycket om det och packat hennes ryggsäck tillsammans . Det är inte klokt att jag känner så här starkt för det. Timingen är bra då jag behöver resa bort själv en natt och passar då på och låter henne prova då. Hon skulle inte ha kul på det jag ska iväg att göra så för henne är det perfekt. Hon ska sova över hos sin morfar som hon älskar, litar på, har kul med och känner super bra. Hon kan hans hus bra och älskar att vara där, ändå är jag skakis. Han har dessutom frågat mig i över ett år om hon kan sova själv hos honom någon gång men det har känts tidigt. Jag vet att det inte ät tidigt, har kompisar vars barn har sovit borta hos mormor och morfar då de var knappt ett år men detta känns rätt för mig.

Nu känner jag att det är bra för henne att prova på. Få känna att hon är äldre, en nyttig och kul erfarenhet som ligger rätt i tiden. Säkert nyttigt för mig med. Det var knappt ett år sedan jag var ifrån barnen (har inte lämnat dem sedan jag var höggravid med Sasha) och det gör garanterat sitt. Har dels glömt lite hur det är att vara utan henne och därför känns det extra tungt. Dels att det känns fel på något sätt att vara utan henne när jag inte absolut måste. Det är en sak om jag och Adam har en natt/helg själva eller att jag reser bort en natt av någon för mig nödvändig anledning. Här finns det inte en nödvändig anledning för mig. Hon skulle teoretiskt sett kunna följa med. Det skulle vara tråkigt för henne, men det skulle gå. Nej, här görs ett frivilligt val att spendera en natt på olika platser bara för hennes skull egentligen (kan inte fortsätta säga nej till morfar ett år till:::).

Hon komne inte sova hemma i son egen säng, jag kommer inte kunna finnas där för henne om hon drömmer en mardröm, hur ska hon hantera det i en annan miljö utan mig??!!! Jag vet att hon klarar det galant, frågan är om jag gör det. Faktum är att jag älskar att vara/hänga med mina barn. Jag ser inte fram emot att skicka iväg dem på olika saker. De gånger jag inte ser dem är när jag och Adam har tid med varandra och sticker iväg ett litet tag eller jag måste själv. Utöver det vill jag vara med dem så mycket som möjligt. Det kanske tycks löjligt att göra en stor grej av det men för mig är det en stor grej. Förmodligen en ännu större grej än för henne. Jag har väntat med detta av flera anledningar men faktum är att hon är tillräckligt stor i mina ögon nu, hon är äldre. Oj oj oj, hon är en stor tjej. Jag har ingen brådska med att spendera tid ifrån henne. Det kommer jag göra senare i livet oavsett jag vill det eller inte, kommer inte ha något val snart. Fram tills dess vill jag ha så mycket tid tillsammans med mina barn som jag kan få . Undantag är när jag reser iväg med Adam och det behöver jag göra några gånger om året. Är viktigt att göra tycker jag. Är riktigt glad att jag inte behöver resa i jobbet och kommer försöka hålla det så så mycket jag kan.

Jag vet att hon kommer ha en underbar tid, att hon kommer ha det enormt kul, bli extra bortskämd och stortrivas. Jag kommer dock sakna henne enormt och längta otroligt mycket efter att se henne. Konstigt men detta känns helt annorlunda, främmande på något sätt. Ser redan fram emot att höra allt hon kommer ha att berätta. Jag måste kunna hantera detta lugnare. Ja ja, första gången är alltid första gången….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s