Att vara en bra mamma

Det är viktigt för alla mammor att känna sig som en bra mamma. Känna att man gör sitt bästa, att det räcker , att man verkligen är en bra mamma. Det finns dagar då man , i alla fall jag inte känner sig som en superbra mamma. Känner inget super alls faktiskt. Dagar då jag är besviken på mig själv att jag inte klarade av vissa saker bättre än vad jag gjorde, att jag inte hanterade vissa situationer bättre än vad jag gjorde, att jag inte lyckades behärska mig, att jag inte räcker till hemma. Dessa dagar är tack och lov inte många men de finns. Då börjar jag tänka:

Är det för att jag ställer för höga krav på mig själv som jag känner så här?

Brukar killar känna så här? (tror det är riktigt få faktiskt)

Varför just vi mammor?

Och massor av andra tankar.

Sen slutar jag plötsligt och tänker så här: För att vi är just mammor. Vi funkar så här och därför har vi också den rollen vi har och den relationen vi har till våra barn. Jag skulle inte ändra på något ens om jag kunde. Vill ha det precis så här.Visst, vissa dagar är tunga men det hör till. Den stora helheten är underbar och det är därför vi vill vara den bästa versionen av oss själva för oss och alla där hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s