Sover de flesta bebisar hela natten vid 9 månader?

Ok, Sasha började vakna på natten då hon var 8 månader gammal och nu när hon fyllt 9 månader fortsätter hon göra så. Det börjar bli bättre. Hon kunde vara vaken ganska länge en av gångerna. Inte vara ledsen men ligga och babbla och det enda som hjälpte var en flaska välling. Jag var först tveksam till att ge henne mat (hon hade ju slutat med att äta på natten för ett bra tag sen) men sen tänkte jag, strunt samma. Behöver hon det nu så gör hon det och fortsätter det länge får jag ta tag i det då. Oftast räcker det med att ge henne nappen och när hon vaknar mot slutet på natten somnar hon efter vällingen.

Minns inte att Antonia gjorde så. Hon hade istället perioder där hon vaknade kl 05 och inte ville sova mer. Detta hände i flera perioder och pågick ganska länge per gång för att sen gå över av sig självt. Jo, nu minns jag, hon hade perioder där hon vaknade upp och grät flera gånger per natt men lät sig tröstas snabbt. Låg aldrig vaken länge. Intressant hur olika barn är, hur de hanterar sömn olika. Antonia började sova stabilt bra strax efter hon fyllde två år. Hon har fortfarande uppvak ibland om hon drömt något läskigt eller kanske är törstig men sover för det mesta bra. Undrar när det här lilla trollet kommer komma över sin fas av uppvak och börjar sova hela natten igen. Hon började sova bra tidigt men har sovit hela nätter i korta perioder och det var ett tag sen nu.

Det bästa är att bara ge nappen för att om jag mackar med henne för mycket väcker jag bara henne så pass mycket att hon har svårt att sova sen. Jag vet att det kommer gå över. Frågan är bara när. Ja, så farligt är det inte, är nog ganska bortskämd men kan samtidigt inte låta bli att se fram emot den dagen:).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s