Vilka aktiviteter är bra för barn?

Det är en hel djungel av aktiviteter där ute. Frågan är, vilka ska man välja till sina barn och varför? För det första, jag tycker inte att ett barn ska drunkna i aktiviteter. Det ska finnas gott om tid att bara leka (där som barn utvecklas mest , behöver det mer än något annat). Det ska vara anpassat efter ålder. Kanske börja när de är 3 år gamla och sen gradvis öka lite. Personligen vill jag inte att Antonia ska ha fler än tre aktiviteter. Känns mycket men ändå inte för mycket med tre. Viktigast är att hon tycker att det är roligt.

Sen brukar jag utgå ifrån vad hon tycker är kul, har fallenhet för, vad som är utvecklande, nyttigt för henne och vad hon kan ha nytta för i framtiden. Tex simning. Att lära sig att simma är ett måste enligt mig och ju snabbare ju bättre. Det ger trygghet till henne och till oss. Gymnastik, hon älskar att vara fysisk så det passar henne perfekt och ger samtidigt bättre kroppskontroll samt smidighet. Dans, hon tycker om musik, rytmik och rörelse. Detta passar henne bra och det är bra för hållningen, musikörat och framförallt kroppen. Hon älskar alla tre aktiviteterna, tycker de är riktigt roliga.

Hon spelade fotboll tidigare. Visade sig inte vara hennes grej även om det var hon som tog initiativet. Jag tyckte och tycker att det är bra att spela i lag, lära sig samarbeta. Det kommer senare i livet, väl hon börjar skolan så helt okej ändå. Jag tror inte på att sluta vid första hindret och bara kasta in handduken utan på att ge det en chans. Hon fick gå klart första terminen (bara 5 gånger) och tyckte det blev roligare för varje gång men i slutändan var hon inte såld på det. I slutändan gav hon det en verklig chans men det visade sig inte var hennes grej. Helt okej, sånt är livet. Det gav henne chansen att hoppa på gymnastiken som hon verkligen älskar. Inte helt lätt det där med barn och aktiviteter. Det tar tid och framförallt meckigt med all logistik men klart värt det och riktigt kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s