Är det alltid bra att säga vad man tycker och tänker?

Det finns ett ordspråk som lyder: Att tala är silver att tiga är guld. Jag håller inte med där. Jag tycker det är villigt att man står upp för sina åsikter, för rätt och fel och det som är viktigt för en. Man ska göra sin röst hörd och inte vara passiv. Det finns dock tillfällen där det kan vara bra att vara tyst också. Man behöver inte hugga på allt, välja sina strider. Ett argument som jag är allergisk mot är: Men jag var ju bara ärlig…..

Vad spelar det för roll ?! Det betyder väl inte att det är ok att säga vad som helst när som helst?! Komma undan med att förolämpa folk eller/ och göra folk ledsna?! Nej, man kan inte gömma sig bakom: jag var ju bara ärlig. Det finns situationer där det bästa är att vara tyst. Små betydelselösa situationer som inte har någon annan betydelse annat än att någon blir sårad. I de stora fallen, där det verkligen potentiellt kan göra skillnad, är det viktigt att man tar nog till sig och står upp för det man tycker. I Sverige är vi duktiga på att prata i de ögonblick man inte borde prata och vara tysta då någon verkligen borde öppna munnen och säga något. Lätt att vara störsk och modig när man inte riskerar något. Inte lika kaxig när det gäller på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s