Förbannade vinterkläder…

Ok helt ärligt, hur mycket avskyr man vinterkläder?!!! Jag gör det i alla fall, barnens vinterkläder. Det tar alltid säkert 30 minuter att klä på barnen. Under den tiden hinner Antonia bli förbannad ett par gånger för att hon inte vill klä på sig, vill ha sommar kläder, är varm, saker sitter inte rätt, hon vill byta mm mm mm. Sasha hinner också bli på dåligt humör och har jag riktigt otur hinner hon dessutom se till att jag behöver byta blöja (med andra ord klä av henne och klä på henne igen). Denna pest med vinterkläder går inte att undvika en stor del av året och är en av många anledningar till att jag längtar efter sommaren. Sommaren underlättar livet. Nu gäller det att komma på smarta genvägar och trick för att klara sig levande ut ur vinterträsket. Kom faktiskt på en sak idag som hjälpte: Att sätta på jackan utomhus. Då hinner hon inte bli lika varm (massa grejer hinner hända innan vi går ut och hon blir varm och arg på att det blir svettigt och kliigt ). Att prata om vad hon ska ha på sig innan hjälper också, liksom bestämma en strategi tillsammans, gemensamt. Detta har hjälpt mig en hel del. Ska försöka komma på andra trick som kan förenkla mammalivet lite. Känner ni till några? Dela gärna med er i så fall, alla tips är så välkomna! Vill inte att det ska ta minst 30 minuter att göra iordning sig varje morgon. Tänk hur mycket tid man spenderar på att bara klä på barn hela vintern, blir galen av siffran och hoppas kunna dra ner på antalet timmar:).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s