Hur ärlig ska man vara med sina barn?

Jag får ofta frågan: Hur ärlig ska man vara med sina barn när de är små? Personligen tycker jag inte att man kan eller ska vara helt ärlig mot barnen när de är små. De är helt enkelt för små för att klara av att hantera sanningen ibland och ska inte behöva bördas av alla världens sanningar heller i så tidig ålder. Då skulle inte heller tomten existera eller tandfen eller många andra underbara väsen i barnens värld. Att vara barn innebär bla att man inte ska behöva axla det ansvar som ofta kommer av att veta sanningen om allt. Barn klarar det inte helt enkelt och varför ska det det egentligen? Nej, jag tycker att barn ska få vara barn . Passa på att få vara skyddade från en del av verkligheten den lilla tid de kan vara det. De kommer växa upp alldeles för snabbt ändå och oavsett om de vill det eller inte få den ocensurerade sanningen serverad för sig i sinom tid. Givetvis tycker jag att man ska vara sanningsenlig med sina barn generellt , men ibland finns det tillfällen då de behöver skyddas från den hårda sanningen och det är helt ok. Till och med självklart för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s