Varför lägger sig folk i när de inte bör och inte säger ett ord när det verkligen behövs?!

Jag har ofta undrat en sak om människor i Sverige, varför de tycker om att lägga näsan i blöt i situationer där de inte riskerar något men inte vågar säga ett pip i situationer då det verkligen behövs?!

Jag var i mataffären nyligen. Antonia ställde till en scen för att hon inte fick ta av sig alla kläderna i affären. Jag är ledsen, men det händer inte att hon får näcka i mataffären. Givetvis kommer det fram en man till mig och undrar varför jag inte kan vara snällare mot mitt barn så hon slutar gråta. Jag blev så trött, typiskt Sverige. Utan att veta bakgrunden lägger en främling i sig i en situation där han/hon inte bör lägga sig i. Om något så borde jag som förälder få en high five och tumme upp som stöd för att jag inte tappar det mitt bland grönsakerna efter en låååååång tid av bråk, skrik , gnäll och tjafs.

Sen uppstår situationer där människor genuint behöver hjälp och då är dessa människor som bortblåsta. Min slutsats är: tänk efter vad det är för slags situation och våga agera i de situationer som tydligt behöver en hjälpande hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s