Vad händer med människor på vintern?

Ok, låt oss vara ärliga. Folk blir trötta, lata, osociala, mindre attraktiva och mer bekväma på vintern. Vi blir alla mer skygga. Vi kallar det för mys men det är mest trötthet och lathet. Vi har alla mindre energi och känner oss periodavis låga. Avsaknaden av ljus och den ständiga kylan har en stor inverkan på oss. Därför är december månad så viktig. Den sprider värme, glädje och lycka. Ett ljus i det oändliga mörkret, en livlina. Julen gör att vi överlever vintern på ett drägligare sätt. I alla fall jag.

Måste erkänna att jag lever ganska annorlunda på vintern än vad jag gör på sommaren. Jag sade att jag inte skulle låta den svenska vintern få påverka mig och mitt liv men det är omöjligt för mig att inte låta det ske.Vill helt enkelt mindre. Det handlar om familjen, familjen, familjen. Sen jobb och om det sen finns energi och tid över till annat då får den sociala biten ta vid. Den blommar på bra generellt men är i dvala just nu känns det som. Det är helt ok det med, att ha olika perioder hör livet till men denna period är så sjuuuukt lång bara. Ok, kan inte göra något åt hur vintern ser ut i detta land. Kan dock påverka hur jag hanterar den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s