Måste det alltid uppstå rivalitet mellan syskon?

Jag har tänkt på det där med syskonrivalitet, är det verkligen en regel? Har alltid hört att syskon blir svartsjuka och konkurrerar stundom men betyder det att det är en generell regel eller att det kan hända? Hittills har jag inte märkt det mellan Antonia och Sasha. Antonia har tagit emot Sasha med en öppen varm famn och vill verkligen nästan alltid ha henne nära. Hon tar sig absolut tid för sig själv också vilket jag tycker är bra men sen är hon tillbaka vid Sashas sida. Saha i sin tur avgudar sin storasyster, tycker hon är rolig och spännande. Nu är det 3,5 år mellan mina tjejer och det tror jag spelar en stor roll i hur de relaterar till varandra. De befinner sig inte i samma fas i livet, leker inte med samma leksaker och har olika behov. Jag tror också det påverkar hur vida de är samkönade eller inte. Jag undrar om en svartsjua / rivalitet inte har uppstått än, kan det vara så att vi har duckat den kulan eller kan den lika gärna uppstå senare i livet? Måste det alltid uppstå rivalitet mellan syskon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s