Sjuka barn och sömn

Det här med sjuka barn och sömn går inte riktigt ihop. För dem går det ihop bättre (vilket är viktigast). De sover gärna mycket på dagen relativt ostört. På natten är det värre. När båda dessutom är riktigt förkylda med täppta näsor, hosta, ont i halsen och allmänt riktigt ynkliga är det lika bra att vara inställd på minimum med sömn. Jag hoppas att de båda får ihop tillräckligt med sömn under nattens gång även om den blir upphackad. De smittar varandra, är väl oundvikligt. Konstigt nog smittas jag inte alltid och tur är väl det för någon måste ta hand om stackarna.

ag har insett att lite varmt att dricka, honung, mycket vätska generellt och sömn gör mycket. Det kommer man långt på. Vid hosta hjälper lite hostmedicin  (bisolvon på apoteket och alvedon om febern är över 39.5).  Att dessutom se till att ha varmt om fötterna och mjuka varma kläder (om de inte har feber) är också bra och undvika att vara ute om de hostar. Halsen generellt innebär inomhus vistelse för mig. Feber (inte för hög) kan jag ta en promenad i vagnen med dem, en snabbis men inte halsen. Detta är verkligen vabbperioden. Mörk, kall och sjuk. Små halvsjuka gnälliga barn som ser olyckliga ut vill man bara hjälpa illa kvickt. Problemet är att det oftast tar tid , bara att vänta ut tyvärr . Här hemma hänger förkylningen kvar hos mina små. Hoppas det hinner passera innan jul. Känner mig optimistisk. Det värsta är över, resterna kvar nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s