Barnens sömn blir sämre på semestern

En sak som är ganska tröttsamt är att de minsta barnens sömn nästan alltid blir sämre på semestern. Just när de nya vanorna sitter inne rubbas de av den nya platsen, den eventuella tidsomställningen och annat nytt som är omkring dem. Jag hade först inställningen att låta det hållas (skulle säkert gå över) men upptäckte snart att det var fel sätt att hantera det på. Resultatet blev istället nya dåliga sömnvanor som bara blev värre och värre för varje natt. Det var bara att börja om från ruta ett och gå tillbaka till de gamla trygga vanorna som funkade förut. Det är intressant att se hur snabbt man kan förstöra goda vanor och hur lång tid det tar och mycket energi att komma in i dem igen. Ja, det gäller att inte ge upp och vika, vara konsekvent så funkar dt till slut. Det är ganska jobbigt och inte kul men värt det i längden. Har lärt mig en läxa inför nästa resa helt klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s