Föräldrar som lägger sig i….

Jag har läst en hel del om att det är skadligt för skolan när föräldrar ska lägga sig i. Att de borde överlåta allt till lärarna och förbli passiva. Nu har jag inga barn som går i skolan men känner spontant att det är naturligt som förälder att vara engagerad, att ha synpunkter. Det är rent utav viktigt. Det betyder inte att man inte litar på lärarna, självklart ska de sköta sitt jobb. Jag talar om att ha en dialog tillsammans .

Det vore konstigt om man som förälder inte hade synpunkter ibland ( vi bryr oss trots allt mest om våra barn ) och känslan av att kunna vända sig till lärarna för en dialog måste finnas där. Givetvis ska man inte lyfta på luren för varje liten sak man känner. Men om något genuint besvärar en eller man inte har förståelse för något tycker jag snarare att skolan borde uppmuntra en konversation.

Våra barn kommer alltid vara det best dyrbara vi har och vi kommer alltid göra allt vi kan för att de ska ha det så bra det bara går och gå alla förutsättningar de kan få. Vi agerar utifrån kärlek , det är en instinkt, vi vill skydda . Det kommer alltid vara så. Sen gäller det att inte vara blind och curla och våga lita på systemet som finns där av en anledning .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s