Curlas det för mycket idag?

Ja, jag tycker att det curlar för mycket idag. Självklart ska man ha tålamod, kompromissa, ha förståelse och en tolerans tröskel som inte är allt för låg. Men barnen kan inte styra ens liv, de styr inte familjen. Vuxna är vuxna och barn är barn. Inte bara är det inte deras plats, det är inte rätt. Fel maktbalans och något som rent av är skadligt i längden. Jag tror det är viktigt att man säger till sina barn, att det finns regler, att man förklarar varför. Att de får lära sig bli självständiga och att ta ansvar, på så sätt även utvecklas och upptäcka sig själva mer. Att curla sina barn gör dem bara en björntjänst. Det har inget med kärlek att göra, tvärtom. Älskar man dem borde man vara mån om att göra det bästa för dem, ge dem de bästa förutsättningarna i livet och det gör man inte genom att curla dem . Det curlar lite för mycket idag tycker jag. Finns till och med de som tycker att man inte ska säga ner till sina barn. Nej, det finns gränser. Alla sätter sina egna gränser , de finns där av en anledning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s