Sluta med napp

Jag har funderat på detta med nappen, att sluta med den på natten. Jag funderade , funderade och sen agerade jag. Nappen är bra att ha som tröstmedel tycker jag i vissa situationer. I bilen tex, på planet, sova på dagen (för dagssömnen försvinner ändå) och om barnet är otröstligt generellt. Men på natten tycker jag att nappen blir en belastning. Vill inte att de ska vara för beroende av den för att sova bra, för att somna tryggt. Har man den dessutom för länge kan det ta lång tid att vänja av sig, kan bli riktigt tungt.

Nu figurerar den inte på natten längre och det gick faktiskt ganska smidigt också. Det kommer nog ta ett tag innan alla spår av den är borta men det känns bra att ha startat processen. Jag vill inte att Sasha ska vara beroende av den på natten. Tror hennes sömn kommer vara ännu bättre när den är helt ute ur bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s