Undviker killar ansvar?

Jag pratar ofta med mina tjejkompisar om hur tjejer funkar och om hur killar funkar. Om vår natur, dna, hur vi agerar per automatik, hur vi vill agera. De flesta håller med om att det ligger i en kvinnas natur att ta ett större ansvar för familjen och i en mans natur att slippa ta ansvar om han inte behöver. Slipper en man ta ansvar gör han gärna det medan en kvinna nästan alltid tar ansvaret, vill ta ansvaret och gör det automatiskt.Här är vi väldigt olika. Självklart finns det undantag men på det stora hela tror jag att skillnaden är verklig. Att ha en rak dialog är det enda sättet att jämna ut balansen (om man nu vill det). De agerar inte på det viset för att de är sämre människor, de är bara mer bekväma människor. De är bra på att se till sina egna behov och det är vi tjejer sämre på och har nog lite färre av också. Ger vi dem utrymmet kommer de ta det utan att blinka. Alltid bra att vara medveten om hur människor funkar och agera utifrån det beroende på vad som är viktigt för en och vilket resultat man vill ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s