Att vaccinera sitt barn

Det där med att vaccinera sitt barn är självklar för mig. Att kunna ge sitt barn ett skydd mot många svåra sjukdomar känns självklart. Kroppen har tillräckligt att fighta ändå, tillräckligt med andra faror som lurar i den biologiska världen.

Däremot skär det verkligen i mammahjärtat att se sitt lilla oskuldsfulla, inget ont anande lilla troll få sprutan. Något händer i ögonen, en förvåning uppstår först, sen en besvikelse, oförståelse, svek och till sist olycka. Tårarna börjar rinna av den oförklarliga smärtan och oförståelsen till varför mamma tillåter detta.

Det ögonblicket är verkligen jobbigt, riktigt jobbigt. Jag känner mig som att jag förråder henne, lämnar ut henne till smärtan, för henne besviken. Min trygga glada lilla tjej förstår ju inte varför detta händer, vad orsaken bakom är och det är det som känns värst. Tack och lov var tårarna mycket kortvariga, jag lyckades lugna ner henne snabbt och det dröjde inte länge tills jag fick se hennes underbara smittsamma leende igen. Leendet jag vill ge allt för. Underbart att det dröjer länge tills nästa vaccination!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s