När ilskan tar över

Vi har alla varit i situationer då våra barn retat gallfeber på oss. Då man kämpar för att stå emot men den där ilskan bara byggs upp mer och mer tills den inte har någonstans att ta vägen en ut. Ingen kan göra en så galen som de man älskar. Frågan är hur man ska hantera den?, hur ska man bemöta den. Barn ska veta tt det är okej att bli arg ibland, det är en konsekvens av olika faktorer men vi som vuxna måste visa dem vägen trots allt. När de suttit och medvetet kastat maten på golvet hundra gånger eller vägrat lägga sig i över en timmes tid eller allmänt bara vill säga nej till allt man ber dem om är det nästan omöjligt att hålla tillbaka sitt mörka inre och hantera allt cool lugnt. Finns dock lite tips att ta till. Jag brukar se till att eliminera mig själv ur bilden ett tag. När jag känner att jag håller på att tappa det går jag helt enkelt iväg så jag kan lugna ner mig lite och återfå kontroll över mina känslor. Vad finns det mer för tips därute?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s