När är det dags att skrota nappen?

Jag funderar mycket på det där med napp. När är det läge för att eliminera den? Jag brukar fasa ut den . Först sluta att ha den på natten, den under insomning, sen inte behöva den för tröst (generellt) osv. Dagssömnen ryker sen ändå så där kan den få finnas med men generellt tycker jag inte om att någon är beroende av en sak för att komma till ro. Jag håller med om att det är skönt att ha en napp när man flyger eller åker bil men gärna begränsa sig till de tillfällen då den verkligen behövs.

Jag tänker på att jag vill att mina barn ska kunna känna sig lugna och harmoniska utan den, bara i sig själva. Att det påverkar tänder och tal vilket är en stor faktor för mig. Att det blir svårare och svårare att vänja av ju längre man väntar. Får barnen själv bestämma skulle de flesta förmodligen ha napp till skolan. Det är här vi som föräldrar kommer in i bilden. Runt två år tycker jag personliga att den ska ryka helt. Ja, processen är i gång och den lunkar på smidigt och i lagom takt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s