Om mig

Jag flyttade till Sverige från Ukraina när jag var 5 år gammal. Min mamma kommer från Ukraina och pappa från Irak. Jag har alltid varit bosatt i eller kring Stockholm . Växte upp i hus och flyttade sedan till innerstan (Östermalm) . Jag träffade min man Adam när vi båda var 18 år gamla och vi flyttade ihop när vi var 20 . Jag utbildade mig till skådespelerska och började jobba lite i Sverige men längtan utomlands blev för stor.

Adam fick en möjlighet att flytta med sitt jobb till Treviso som ligger precis utanför Venedig Italien och vi tog chansen direkt. Jag lärde mig Italienska och jobbade som programledare i Venedig för en dokumentärkanal .

Två år senare flyttade vi till Milano där vi verkligen landade och byggde bo. Jag älskade verkligen livet i Italien . Klimatet, kulturen, maten, det geografiska läget (göra dagsutflykter till havet, till sjöar, till bergen mm) och hur man allmänt lever livet där. Jag fick erfarenhet inom tv, film och teater och år 2012 födde jag vårt första barn, Antonia.

När Antonia föddes förändrades mycket. Behovet av familj och ens gamla vänner blev större och efter 10 år i landet som för alltid kommer vara vår stora kärlek beslöt vi att fördelarna med att flytta hem till Stockholm var större än att stanna kvar i vårt älskade Milano. Sagt och gjort, vi flyttade tillbaka i slutet av förra året. Till en början hyrde vi en lägenhet och på gärdet och nu har vi flyttat in i vår bostadsrätt som ligger precis mellan Östermalm och Vasastan (jag älskar läget!)

Livet i Sverige är klart annorlunda jämfört med livet i Milano, mindre glamoröst, inte lika fartfyllt eller exotiskt. Däremot fungerar landet mycket bättre och det är mer praktiskt och tryggt. Sverige har nog ett av världens bästa system och det är som klippt och skuret för barnfamiljer. Ett fantastiskt land för Antonia att växa upp i. Inte lika kul, visst, men här finns de man älskar mest och det toppar allt.

Jag har insett att för att för att jag ska trivas genuint i Stockholm behöver jag tre saker (förutom min familj och vänner så klart):

1) En lägenhet jag älskar, check

2) Resa mycket, check

3) Jobba med något jag älskar, check (och jobbar på att hela tiden utveckla det och ta det till nästa nivå)

 

Jag är gravid med vårt andra barn. Roligt, spännande och lite nervöst. Om allting går bra blir Antonia en storasyster kring alla hjärtans dag. Många tankar går åt det nu. Den andra graviditeten är på många sätt annorlunda mot den första och tankarna som går i huvudet likaså.

Jag älskar att resa, sporta, (tränar mycket), titta på film, shoppa, språk (talar 6 språk , ryska italienska engelska svenska flytande och tyska , franska helt ok) och att varva härliga kvällar ute på stan med riktigt mysigt hemma häng där det senare är i majoritet. Jag tror på att våga yttra sin åsikt i de flesta  situationer och till de flesta människor, liksom på att agera i situationer och inte vara passiv. Ibland är det dock bättre att inte öppna munnen (inte ofta dock) och det är en konst att lära sig när.  Som person är jag passionerad, envis, utåtriktad, glad och lojal med mycket energi och en rik fantasi. Jag tror på att drömma och på att förverkliga sina drömmar . Det mesta är möjligt om man vill och är villig att kämpa och hitta en lösning. Tur och timing följer, oftast ska man inte behöva välja. Jag är extremt familjekär och Adam och Antonia  är mitt centrum i livet och min största källa till inspiration. Det viktigaste i livet är kärlek, för mig är det meningen med livet. Samtidigt betyder inte det att man ska glömma bort sig själv, tvärt om! Jag tror det är jätte viktigt att man tar sig tid för parrelationen (man är fortfarande man och hustru och vill man förbli det och förbli det lyckligt tror jag det är fundamentalt att man får tid på tu man hand , har kul tillsammans och och håller romantiken vid liv) . Och att man tar sig tid för sig själv (att göra saker enbart för sig själv och det man mår bra av, man är och kommer alltid vara en egen individ med behov och önskemål). Gör man dessa saker tror jag på att man blir en bättre och gladare förälder , människa och partner som får större förutsättningar att leva ett lyckligt liv.

Jag ser mycket fram emot att blogga här på Allt för föräldrar och påbörja denna nya resa tillsammans med er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s